dimarts, 11 de novembre del 2014
Amb motiu del Dia de la Biblioteca (24 d’octubre) el vestíbul de l’IES Joan Ramis i Ramis ofereix una exposició de quinze llibres representatius de la història de la biblioteca i l’arxiu del centre, i de la identitat de l’institut, en el marc dels actes commemoratius del 150è aniversari del centre educatiu de secundària més veterà de Maó.

El 24 d’octubre de cada any se celebra el Dia de la Biblioteca en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada l’any 1992 durant la guerra dels Balcans. L’institut Joan Ramis dedica enguany aquesta diada al patrimoni bibliogràfic del centre. Entre l’arxiu històric i la biblioteca escolar, l’institut compta amb més d’onze mil volums. Alguns d’ells són un autèntic tresor, i tots, sense excepció, diuen algun cosa important de la raó de ser d’aquest emblemàtic centre de secundària de Maó: l’exploració i difusió del coneixement, i l’acompanyament en el camí d’aprenentatge de totes les generacions d’estudiants que s’hi han format.

D’entre els quinze llibres que s’exposen, destaquen volums de gran valor com el Museo di Piante Rare, de Paulo Boccone, un manual de botànica editat l’any 1697, que conté 130 il·lustracions a pàgina completa, i que és un dels llibres més antics que es conserven a l’arxiu històric de l’IES Joan Ramis. Al costat d’aquest, també s’exposa el llibre més modern editat per iniciativa de l’institut: l’estudi de la vida i obra de Joan Ramis i Ramis, coordinat per la professora Josefina Salord amb la participació de més de vint alumnes del centre, editat l’any 1996.

La mostra dedica una atenció especial als llibres d’autors menorquins, com Antoni Ramis, Juli Soler, Pere Ballester, Francesc Hernández Sanz, Josep Vives Llull, i altres, així com una miscel·lània de 1953 commemorativa del centenari de la mort del químic i metge Mateu Orfila. Alguns d'aquests llibres són obsequis dedicats pels seus autors a l'institut.

L’exposició es pot visitar fins dia 25 de novembre, jornada central dels actes commemoratius del 150è aniversari de l’institut.

Comissió de la bibliotecaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada